Home / Industria Mobilei  / 185 de companii au fost atestate ca producător de mobilă, în 4 ani

185 de companii au fost atestate ca producător de mobilă, în 4 ani

Dintre cele 185 de companii care au fost atestate ca producător de mobilă, în 4 ani, 70 sunt la termen, 48 fiind reatestate, iar 22 la prima atestare

 

La Comisia de atestare din data de 21 decembrie 2021, au fost analizate 4 dosare. MONTANA CÂMPENI, din Câmpeni (Alba), companie membră a APMR a fost reatestată și a primit certificare pentru 4.700 mc. Și PALTINUL GB, din Botoșani, companie care nu este membră a Asociației Producătorilor de Mobilă din România a fost reatestată, pentru 1.500 mc. NORD TRANSCARPATHIA din Vișeu de Sus (Maramureș) și NAIADE COMEXIM din Gurghiu (Mureș), companii care nu sunt membre APMR, au fost atestate pentru prima data ca producător de mobilă. NORD TRANSCARPATHIA a cerut și a primit certificat pentru 18.600 mc, iar NAIADE COMEXIM pentru 950 de mc.

 

 

KONCORD TRANS din Târgu Jiu (Gorj) și PLIMOB din Sighetu Marmației (Maramureș) au fost recertificate de Comisia de atestare a producătorilor de mobilă din România, la data de 23 noiembrie 2021. KONCORD TRANS a solicitat și a primit certificat de atestare pentru 1.800 mc de lemn, iar PLIMOB pentru 40.000 de mc de lemn.

 

 

Vă reamintim că persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul să participe la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

 

Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei de atestare a producătorilor de mobilă. Comisia este formată din specialiști ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, reprezentanți din industrie și din APMR.

 

 

Pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, dosarele de atestare sau de reatestare trebuie să conțină toată documentația necesară!  Facem precizarea că este utilă contactarea unui membru APMR, care face parte din Secretariatul Comisiei de atestare, înainte de trimiterea documentelor pentru verificarea acestora în prealabil.

 

 

Vedeți aici Lista actualizată a societăților atestate ca producător de mobilă https://www.industriamobilei.ro/lista-societatilor-atestate-ca-producator-de-mobila/

 

CONTACT

Gheorghe Chișe, 0729166227, gh.chise@industriamobilei.ro

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT