Home / Promo  / 10 PENTRU ROMÂNIA LA ICFF NEW YORK 2019

10 PENTRU ROMÂNIA LA ICFF NEW YORK 2019

Peste 38.000 de designeri, arhitecți și distribuitori au studiat produsele de mobilier și accesoriile expuse de cele 900 de companii, din 72 de țări, prezente la INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR – ICFF New York, în perioada 19 – 22 mai 2019.

Anul acesta, platforma americană pentru design global INTERNATIONAL CONTEMPORARY FURNITURE FAIR NEW YORK – ICFF a ajuns la cea de-a 31-a ediție. Cei 900 de expozanți din întreaga lume au prezentat produse inedite și au încercat să dea trendul în designul interior de lux. Extinzându-se pe piața pe care o servește, ICFF a crescut constant în ultimele trei ediții, impunându-se ca o manifestare internațională.

 

Pe lângă numărul mai mare de vizitatori față de edițiile anterioare, de remarcat este și creșterea numărului de vizitatori internaționali și a seniori designerilor din topul celor 100 de firme de arhitectură și design din America de Nord. Platformă de vârf pentru designul internațional, ICFF este recunoscut ca evenimentul culminant al NYCxDESIGN, o celebrare anuală a comunității de design a orașului.

 

ICFF NEW YORK acoperă toată gama de articole și materiale utilizate în domeniul amenajărilor interioare, de la mobilă de interior și exterior, covoare și tipuri de podele, corpuri de iluminat, obiecte de decor, accesorii, textile, până la materiale și tehnologii de acoperire a pereților, mobilier și accesorii casnice pentru băi și bucătării, reprezentând ultimele noutăți de top și generând trendul în designul acestui domeniu. ICFF oferă o oportunitate de neegalat de prezentare a tendințelor de design inovatoare din întreaga lume, precum și de accesare a programelor educaționale interactive conduse de unii dintre cei mai importanți designeri din domeniu.

 

 

 

 

10 dintre cei 900 de expozanți din întreaga lume au fost din România

 

Țara noastră a fost reprezentată la spectacolul de mobilier din Statele Unite ale Americii de 10 dintre producătorii de top: CAREL WOODWORKS, CREATIVE CONCEPT, GLOBAL ART PRODUCTION, GRAPHTEC DESIGN, MAER IMPORT EXPORT, MATERIA STUDIO, MONTANA CÂMPENI, PURE HOME COLLECTIONS, SIMEX și SCULPTURA SECUIASCĂ.

 

 

Pavilionul României a avut o suprafață de 297,3 mp, a fost amplasat în Hall 3B, nr. 2257-2357 și a fost organizat pe 2 insule paralele. Repartizarea firmelor în cadrul Pavilionului s-a făcut în funcție de suprafețele aprobate, potrivit planului arhitectului care a proiectat standul național și aprobat de comun acord de APMR și firmele participante.

 

În cele 4 zile de expoziție, standurile românești au fost vizitate de 1.500 de firme din Austria, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Danemarca, Franța, India, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, Spania și Statele Unite ale Americii. 1.453 au fost firme noi, reprezentanți cu care expozanții români s-au întâlnit pentru prima oară la ICCF New York.

 

Valoarea estimată a contractelor ce pot fi încheiate de firmele românești în urma contactelor avute la târgul ICFF New York este de 1.745.000 de euro, după cum reiese din datele menționate de firme în fișele de eficiență completate la finalul târgului.

 

Participarea României cu stand național la ICFF New York 2019 a fost posibilă datorită Asociației Producătorilor de Mobilă din România și Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

 

 

Producătorii români au expus sub brandul sectorial „Style, Comfort, Durability – Romanian Furniture”, promovându-și totodată și brandurile proprii. Au prezentat mobilă pentru camere de zi, sufragerii, mese, scaune, mobilier tapițat cu textile și piele naturală, mobilier pentru baruri, canapele, piese de design, accesorii, decorațiuni. Cele mai multe produse de mobilier expuse au fost realizate din lemn masiv sau lemn masiv în combinație cu alte materiale, de exemplu metal, sticlă, pietre semiprețioase. Cei mai mulți producători au venit cu colecții speciale, dedicate pieței americane.

 

Designul românesc a fost apreciat de vizitatori. Firmele românești expozante la ICFF New York au preluat comenzi pentru producția de mese și scaune, canapele, cabinete, mobilier tapițat, mobilier din lemn masiv sau lemn combinat cu metal sau alte materiale cu finisaje speciale, precum și pentru proiecte din materiale semiprețioase.

 

Vizitatorii ICFF sunt foarte bine nișați. Vorbim despre arhitecți, designeri și specialiști și mai puțin despre distribuitori sau retaileri. Este un târg în care se prezintă produse de design high class, unde participanții propun piese inedite.

 

Producătorii români care au expus în Pavilionul național au pregătit din timp colecțiile cu care s-au prezentat la ICFF New York, conștienți fiind că acesta este un târg de design care dă trendul în mobilier pe zona Americii de Nord.

 

Dovada că firmele românești au luat foarte în serios această participare o reprezintă premiul obținut de GLOBAL ART PRODUCTION, în prima zi a evenimentului, când Asociația Internațională de Amenajări Interioare și Design – IFDA i-a acordat distincția „Best in the ICFF show for Art”, New York 2019.

 

Mobila românească își câștigă, an după an, locul pe piața americană. Doar printr-o prezență constantă la astfel de evenimente, publicul specializat din SUA poate lua contact cu propunerile designerilor și producătorilor români de mobilier. Sunt câteva companii care au repetat experiența și au revenit la ICFF New York, respectiv CAREL WOODWORKS, CREATIVE CONCEPT, GLOBAL ART PRODUCTION, MAER IMPORT EXPORT și MATERIA STUDIO, iar reprezentanții acestora și-au exprimat intenția clară de a participa și la expoziția din 2020. Aceștia consideră că astfel se vor impune în rândul creatorilor de produs de mobilier și vor cuceri arhitecții și designerii americani. Pe de altă parte, PURE HOME COLLECTIONS, deși a participat acum pentru prima oară la ICFF New York, a avut o serie de discuții foarte aplicate, care s-au concretizat în comenzi, motiv pentru care reprezentanții companiei doresc să participe și anul viitor la această expoziție, pentru a-și consolida relațiile cu partenerii americani. Alte companii producătoare de mobilier, prezente anul acesta la New York, consideră că APMR și MMACA trebuie să încerce să organizeze participarea României cu stand național și la alte expoziții din SUA, prima propunere în acest sens fiind HIGH POINT, o expoziție considerată de unii producători români mai interesantă pe zona de business to business, ceea ce le-ar putea permite intrarea în contact direct cu distribuitori și retaileri de mobilier de pe piața americană. În acest sens, producătorii români așteaptă informații despre alte expoziții de mobilă de la BPCE New York.

 

De asemenea, companiile românești din acest domeniu solicită suportul Guvernului României pentru organizarea unei expoziții permanente de mobilă și alte produse din România, care să le dea posibilitatea unei prezențe active pe piața Statelor Unite ale Americii, pe tot parcursul anului, pentru fructificarea relațiilor deschise cu potențiali parteneri pe perioada târgului.

 

În premieră, organizatorul standului național, compania GODMOTHER, a realizat o campanie de promovare a participării României la ICFF New York, în mediul online. Mai mult decât atât, prezența României cu stand național la ICFF New York a fost sprijinită și promovată continuu de Revista MOBILA, publicația APMR, atât înainte de începerea târgului, cât și prin articole postate în timpul evenimentului, pe site-urile proprii revistamobila.ro și industriamobilei.ro, dar și pe paginile de fani de pe rețelele de socializare.

 

Citeste si:

 

 

Review overview

POST A COMMENT