Home / Design  / Tapetul revine în forță în designul de interior al anului 2017

Tapetul revine în forță în designul de interior al anului 2017

„Tapetul este din nou în lumina reflectoarelor” spune Cassie Crooke, managerul studioului Rumor Designs din Steamboat Springs, Colorado. „În trecut, tapetul a speriat proprietarii de case cu modele învechite și adezivi care făceau întreaga experiență greoaie și de temut.”

Tapetul modern, însă, este mai ușor de aplicat dar și de eliminat. În plus, are modele indrăznețe și distractive, uneori stranii. De această dată, pereții tăi nu vor mai avea parte de floricele și borduri roz! Adieu, și dungilor verticale groase care au făcut dormitorul copilăriei tale să arate ca un circ!

De la peisajele citadine până la inovativele ornamentații, iată câteva noi tendințe în tapet, un tapet cu totul diferit de cel care invada, pe vremuri, casa părinților tăi.

 

Eclectic Bathroom Velocity Stripe

 

Tapetul metalic

Ne-am aurit ceștile de ceai și am vopsit cu bronz rafturile de cărți și obiectele de artă. De ce să nu adăugam un strop de sclipire și pereților?!

„Am observat o clară tendință în strălucirea metalică, atât la structurile simple cât și la texturi”, spune Crooke. Indiferent dacă aceste intarsii metalice sunt integrate prin simple dungi sau în modele geometrice complicate, ele adăuga adâncime și glamour interiorului.

 

Contemporary Dining Room

 

Tapetul de mătase

La prima vedere, tapetul de mătase s-ar putea să îți pară prea luxos, mai ales în interioare în care luxul nu se justifică. Arată uimitor, însă, asociat cu obiecte artă “dramatice” și mobila lucioasă. Este recomandat pentru sufragerii și dormitoare, dar este de evitat în bucătărie. „Acest stil este foarte delicat și nerecomandat pentru zonele de mare trafic”, spune Warren Sheets, un designer de interior din San Francisco.

 

Davenport Ranch - Westlake

Acanthus Lincrusta

 Tapetul în relief

Tapetul în relief sau ștanțat mimează stucaturile, permițând proprietarilor de case cu bugete mai stricte să  imite ornamentele clasice în relief, făcute din ipsos, cum ar fi floarea de crin sau frunza de acant. Cele mai multe modele, însă,  necesită vopsire, după aceea, pentru a scoate în evidență efectul texturat.

 

Hollywood Regency Powder Room

 

Tapetul ornamental

Producătorii de tapet adăugă din ce în ce mai multe ornamente în designul modelelor de ultima oră. Efectul de mozaic, de cărămidă, țiglă reciclată sau sticlă reprezintă modul perfect de a crea un spațiu luxos și dramatic. Înfloriturile tridimensionale nu sunt singurul lux pe care designerii l-au adăugat la acest tapet. Accentele pictate manual conferă eleganță și clasă chiar și unui spațiu de mici dimensiuni.

 

The Art Apartment

 

 Tapetul cu motive geometrice

Este momentul tapetului cu motive geometrice, chiar dacă acest tapet a fost la modă, întotdeauna. Mai ales că dispune de o multitudine de variante și variațiuni, de la cuburi, până la modele în os de pește, sau design “blocky and bold”. Dacă ești îngrijorat de efectul de supra-aglomerare a camerei, ia în considatie un singur perete, de accent.

 

Powder Room

Modern Interior Design Trends in Photo Wallpaper Prints and Wall Murals:

digital prints and modern wallpaper designs for wall decorating:

 

Tapet printat digital

Tehnologia modernă inseamnă și un tapet care nu mai este limitat la motive simple, repetitive.

„Evoluția imprimării digitale a permis designerilor de tapet să meargă în direcții noi și nebunești” spune Sheets. În loc să optezi pentru imprimeuri la scară mică, îți poți transforma baia într-o adevărată grădină sau într-un cer plin de stele căzătoare.

 

Sursa: realtor.com

Review overview
2 COMMENTS
  • Marius octombrie 18, 2018

    Tapetul este unul dintre cele mai deosebite elemente decorative. Schimba complet incaperea in camera in care este montat. Desi multa lume il asociaza cu acele modele vechi, clasice, tapetul a revenit in tendinte intr-o maniera surprinzatoare, este prezent intr- o varietate de modele, culori, texturi, potrivit oricarui stil, de la clasic, pana la modern, minimalist. Imi place foarte mult tapetul si cel mai mult ma atrag modele pictate manual.

POST A COMMENT