Home / Design  / Design de interior pentru o școală ca acasă

Design de interior pentru o școală ca acasă

Mult lemn în tonuri pastelate cu accente strălucitoare este folosit pentru a face ca această instituție pentru preșcolari din Brooklyn să devină un fel de „extindere a casei”.

 

maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_8 maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_11

 

Studiourile locale de design Barker Freeman Design Office (BFDO) și 4|MATIV au colaborat pentru a crea noua școală Maple Street, în așa fel încât să se potrivească tuturor funcțiilor necesare pentru a satisface atât nevoile copiilor, cât și pe cele ale profesorilor, în vederea creării unui mediu favorabil invățării și jocului.

 

maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_6 maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_hero

 

„Preșcolarul se simte ca într-o extensie a casei, acolo unde sunt mai pregnante cooperarea și implicarea, unde fiecare copil este îngrijit într-o atmosferă caldă și unde curiozitatea și jocul sunt esențiale pentru invățare” au afirmat membrii echipei. „Aceste concepte au modelat procesul de proiectare și rezultatele sale, deoarece designerii au căutat soluții extrem de funcționale pentru a le satisface nevoile”.

 

maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_1

 

O atmosferă ușoară și aerisită a fost realizată datorită pereților albi și a lemnului de arțar, utilizat pentru podele, mobilier și ușile glisante. Aceste uși se interpun și se deschid între cele trei săli de clasă principale, cele trei spații alcătuind o zonă multifuncțională completată cu o bucătărie care găzduiește pauza destinată obiceiurilor alimentare sănătoase și încurajării implicării sociale.

 

maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_3 maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_4

 

Sălile de baie semi-deschise sunt poziționate în diferite spații și sunt colorate în nuanțe de verde și albastru-gri. Accentele de culoare sunt date de ornamentele din jurul  decupajelor din uși, de cromatica zidului de la intrare și de desenele și jucăriile copiilor.

 

maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_0 maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_7

 

Pentru activități în aer liber, scările duc spre o terasă de pe acoperiș cu o pardoseală din cauciuc colorat, modelată pentru a crea o imagine grafică vie. Zona este izolată cu panouri înalte de cedru și ecrane perforate din aluminiu.

 

maple-street-school-bfdo-architects_dezeen_2364_col_9

Sursa: dezeen 

Prezentare generală a recenzie
NU EXISTĂ COMENTARII

POSTEAZĂ UN COMENTARIU